Energie besparen door een zonneboiler aan te schaffen

Home / Energie besparen door een zonneboiler aan te schaffen

Energie besparen is iets waar steeds meer aandacht naar komt. Als u al bezig bent met dit onderwerp dan kent u een zonneboiler waarschijnlijk wel. Deze boilers zijn steeds vaker terug te zien in de Belgische huishoudens, er is ook meer interesse in. De zonneboiler verwarmt uw water door middel van een collector voor zonnewarmte, die op het dak geplaatst wordt. Maar wat is het voordeel van de zonne-boiler? Een vraag die veel mensen zichzelf stellen..

energie labelsU kunt de energie rekening drukken door een zonne-boiler te laten plaatsen. Je bespaart om en bij de 50 procent van de energie bronnen die gewoonlijk gebruikt worden om water op te warmen. Dat is niet niks. Warm water wordt bijvoorbeeld gebruikt om in te baden, maar bijvoorbeeld ook om de vaat in te doen. De kans is dan ook groot dat uw energie rekening snel zal dalen door de installatie van een dergelijk zonneboiler systeem op uw dak te laten plaatsen.

Maar hoelang gaan deze boiler eigenlijk mee? De levensduur van de boiler is een stuk langer dan die van standaard HR-ketels. De zonne-boilers zullen over het algemeen minstens 25 jaar in de running blijven. Energie besparingen zijn een interessant, veel woning zoekende zullen dan ook best wat meer willen afrekenen voor een huis die een zonne-boiler op het dak geplaatst heeft. Er zijn subsidies van de overheid mogelijk voor het plaatsen van een zonne-boiler, alhoewel dat tijdelijk van aard is. Er zijn diverse instanties die die deze mogelijk beschikbaar hebben, informeer bij uw installateur naar de mogelijkheden. U kunt op deze manier extra besparen op de aankoop en zo wordt het sneller terugverdiend. Als u minder uitgeeft om de boiler aan te schaffen, dan heeft u deze uiteraard sneller terugverdiend.