Een woning met een schuin dak isoleren

Home / Een woning met een schuin dak isoleren

Je hebt als woningeigenaar vast wel eens gehoord van isolatie. Dit zorgt ervoor dat een woning energiezuinig is. Met isolatie blijft de warmte die je stookt met je CV ketel namelijk beter binnen de muren van je woning. Dat kan een hoop geld schelen. Want stoken is nu eenmaal duur.

De meeste kosten maak je gedurende de winterperiode, waarin het vanzelfsprekend kouder is buiten. Door een woning te isoleren, hoeft er een stuk minder te worden gestookt. Dit kan op jaarbasis een hoop geld schelen, tevens is het een stuk minder slecht voor het milieu. Stoken gaat immers via aardgas, wat natuurlijk een fossiele brandstof is. Hoe kan het isoleren van jouw dak door helpen?

Dak isoleren

Er zijn veel verschillende soorten isolatie. Vandaag willen we het eens hebben over het isoleren van het dak. Veel woningen zijn namelijk nog niet voorzien van dakisolatie. Wanneer een dak niet is geïsoleerd, zal er een deel van de gestookte warmte verdwijnen via het dak van de woning.

Door een isolatiemateriaal tegen het schuine dak aan te plaatsen, kan dit probleem worden verholpen. Een ander voordeel is dat in de zomer de warmte juist buiten gehouden zal worden. De woning zal dan juist minder snel opwarmen, wat natuurlijk aangenaam kan zijn in de warme zomer maanden. Als je woning is voorzien van airconditioning, kan dit ook weer veel energiekosten schelen. Er zijn overigens verschillende isolatiematerialen voor dakisolatie beschikbaar. Een veel gebruikt materiaal is glaswol. Dit materiaal is tevens ecologisch omdat er ook in de productie ervan weinig energie verbruikt wordt.

Waarde verhogend voor de woning

Alhoewel de besparing op de stookkosten voor de meeste mensen doorslaggevend is voor de plaatsing van dakisolatie, is er nog een ander voordeel; het werkt waarde verhogend voor uw woning.  U zult een deel van de investering bij de waarde van uw woning kunnen optellen. Het is dus zeker geen weggegooid geld! Neem eens een kijkje bij dakwerken in regio Antwerpen en daarbuiten.